2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Pórek s vejci a šunkou

Název Množství a jednotka
pórek 1 ks
šunka 100 g
vejce 8 ks
máslo 20 g
sůl
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Pórek očistíme, překrojíme podélně napůl a nakrájíme na centimetrové proužky. Vložíme do osolené vody a krátce povaříme (5 minut). Scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou šunku, orestujeme, přidáme připravený pórek a rozšlehaná osolená vejce. Na mírném ohni za stálého míchání necháme ztuhnout do požadované konzistence. Na talířích sypeme nastrouhaným sýrem a petrželkou.


 


RECEPTY

Čočka na kyselo

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na... zobrazit recept

RECEPTY

Králík po provensálsku

Postup: Králíka naporcujeme (můžeme použít jen stehna), omyjeme a hodně potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Postup: Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Koláč s ovocem

Postup: V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a... zobrazit recept

RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...